FRO-nyheter

Nyheter som berör FRO

Öppet Hus på Grimsta torsdag kväll

Öppet Hus på Grimsta. Vi öppnar dörrarna vid 18-tiden.

Vi fortsätter att förbereda utrustningen inför Vikingarännet.
I Grimsta kan du också köra radio, använda datorerna i vår datasal, läsa tidningar och hjälpa till i vår teknikhörna. Du kan också läsa FRONytt, Fälttelegrafen, Förbundsbladet, HemvärnsNytt, IHS Jane's Defence Weekly, Katalog Clas Ohlsson, Katalog Kjell&Compani, Katalog Teknikmagasinet, QST, QTC, SKEF-News, Tjugofyra7 och Vårt försvar.

Telefonnumret till Grimsta är 08-664 28 08.

Telegrafiträning


Jag kommer att fortsätta med möjligheten till träning i telegrafi i vår lokal i Grimsta. Tiden är samma tider som öppet hus har och det är bara att komma till lokalen så kör vi tuffanläggningen som vi har i lokalen. Det finns också möjlighet att på ett par datorer köra träning på telegrafi.

I kväll är det FRO-bulletinen

Varje vecka sänder vi en bulletin över våra amatörradiorepeatrar R0 och RU12.
Det är på måndagar kl 21.30 som sändningarna sker. Redaktör för dem är SM0WHH, Jan S.

Har du inte radioutrustning som passar eller bor du för långt bort som kan du inte höra dem.

Har du amatörradiocertifikat, lämplig radio och bor inom täckningsområdet så kan du checka in för att då loggas in som aktiv lyssnare.

Många som inte kan höra/medverka i sändningarna beklagar att de inte kan vara med.

RAKELutbildning på lördag

Lördagen den 1/12 genomför jag en 2 dagars fördjupad Rakelutbildning åt FRO Västmanland, vi vill mycket gärna komma i kontakt med andra FRO:are som har avtal.

Under utbildningen kommer vi att ropa några gånger på talgrupp Vstm Alla-1 och Vstm Alla-2, hoppas du kan svara på våra anrop så att kursdeltagarna får kontakt med olika motstationer i hela Sverige.

Svara gärna med funktion t e x ** ** Trafikverket eller **** Molos eller ****Försvarsmakten osv. vi kommer att göra enkla förbindelseprov med er som vill vara med.

Tack för att du gör våra kurser mer intressanta.

Sidor

Subscribe to RSS - FRO-nyheter