Externa nyheter

Nyheter från omvärlden

Frivillighet och plikt – lösningen för framtidens försvar?

Plats: Folk och Försvar, Lilla Nygatan 14 (entréplan), Stockholm
Datum och tid; 27 April 2016 (10:00 - 11:30)
År 2009 beslutade riksdagen om inriktningen för en reformering av Försvarsmaktens personalförsörjning. Frivillighet skulle utgöra basen och den fredstida plikten blev vilande. Reformen har dock kantats av utmaningar. Bland annat har det visat sig vara svårt att besätta krigsförbanden med enbart frivilliga. Därtill har det försämrade säkerhetspolitiska omvärldsläget allt mer aktualiserat frågan om bemanningen i Försvarsmakten.

Revbensspjäll - mums

Revbensspjäll är en styckningsdetalj från vanligtvis gris. Den består av kött och ben från bröstkorgen. De främre revbenen blir tjocka revben[1] (med mer vidhängande kött) och de bakre tunna revben,[2] även kallade "spare ribs". Tjocka revben är oftast knäckta[3] så att de ska vara lättare att dela. Motsvarande detalj på lamm kallas lammrack och innefattar även kotlettraden. Revbensspjäll tillagas ofta genom ugnsbakning eller grillning.

Bill Gates budord

De 11 budorden riktar sig till ungdomar som vill lyckas – och påstås komma från Microsoft-grundaren och multimiljardären Bill Gates. Men det stämmer inte.

”Bill Gates 11 budord till ungdomar som vill lyckas” har cirkulerat på nätet i många år. Ett Facebookinlägg som publicerades av en svensk användare i november 2013 har nu på nytt fått spridning. Totalt har inlägget över 11 000 delningar.

Här är de 11 budorden som sprids

1. Livet är orättvist, vänj dig.

Koktjänstreglemente för Försvarsmakten del 1 och del 2

kunde den ha kommit att heta, men

Fältkockarnas kokbok blev namnet.

Inläggaren, som i hungrigt tillstånd ensamma dagar gärna lägger in en plastad färdigrätt i mikrovågsugnen, föreslår Grimstaläsaren att läsa mer på
https://www.fmv.se/sv/Nyheter-och-press/Nyheter-fran-FMV/Faltkockarnas-k...
_ _ _

Sidor

Subscribe to RSS - Externa nyheter