Parkeringsskador?

Det är för många körkort ute Kompetensen är urusel. Det är ingen mänsklig rättighet ett köra bil. Det som i nyheterna rapporteras som olyckor, är ju grov vårdslöshet. Den så kallade nollvisionen är ju pinsam att höra. Om alla följer regelverket så händer inga olyckor, klarar man inte det ska man inte vara i trafiken. Att inte klara en parkeringsruta är ju ett klockrent facit på kompetensen. Sluta kör

Jag fäster ett färgstarkt plastband i min bils dörrhandtag när jag måste parkera i trånga parkeringsfickor. En varningssignal för att slippa få skador från andras bildörrar.
Bilar parkerar ofta på ett bra avstånd när de parkerar vid sidan om min bil. Vid lite vind utomhus blir det en rörlig varningssignal.

Kommentarer

Under sitt första år som bilägare (1960) behövde kommentatorn en dag ge ljudsignal ("tuta på") till någon medtrafikant. Normalt använde han det på främre stötfångaren sittande starktonshornet, men denna gång förblev hornet tyst. Hemkommen till Kärrtorp synade kommentatorn stötfångaren och fann kabeln avklippt och hornet bortskruvat.
Senare hyrde kommentatorn garage till sin gamla Vw och fick ha den i fred.